Специалитет с пилешко "Консоме"
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Специалитет с пилешко "Консоме"](https://lakomnik.bg/f/news/1/660_ad9b9f72f008fe98e1a50b80ef8cde48.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
4
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
В 2 л вода се поставят пилето и зеленчуците, нарязани на парченца. Варят се на слаб огън около 2 часа. Прибавят се сол и черен пипер. Прецежда се. Брашното се запържва в маслото, прибавя се към бульона и се вари 10 мин. Жълтъците се разбиват в сметаната и бульонът се застройва с тях, преди да се сервира. Консомето се поднася в чаши.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп